Δράσεις Κοινωνικού Αντικτύπου

5 Μαρτίου 2017

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, η Action Plus ΚΟΙΝΣΕΠ σε συνεργασία με την   International Rescue Committee,  το Πρόγραμμα Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προσέφερε τη δυνατότητα ξενάγησης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης σε προσφυγικές οικογένειες συριακής καταγωγής και παιδιά που βρίσκονται στο καθεστώς των ‘ασυνόδευτου ανήλικου’  και ‘παιδιού που έχει χωριστεί από την οικογένειά του’.

Ήταν μια μέρα με υπέροχο καιρό, γεμάτη ενθουσιασμό και χαμόγελα.

 

20 Ιανουαρίου 2017

Το 2017 ξεκίνησε με εφηβικά χαμόγελα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η ActionPlus μέρος των εσόδων της το αφιερώνει σε δωρεάν ξεναγήσεις για δημόσια σχολεία της Αθήνας που εξαιτίας της κρίσης έχουν μειώσει τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες. Η γνωριμία με τον πολιτισμό και την ιστορία δημιουργεί σκεπτόμενους πολίτες του αύριο.21 Δεκεμβρίου 2016

Η ActionPlus προσέφερε δωρεάν ξεναγήσεις σε οικογένειες αιτούντων άσυλο που φιλοξενούνται  στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» του δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στις 21 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήσαμε ξεναγήσεις σε δύο μεγάλες ομάδες προσφύγων όλων των ηλικιών με στόχο την γνωριμία τους με τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης μας. Ήταν πραγματικά μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για εμάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσφέραμε μια μικρή ανάπαυλα στο μακρύ τους ταξίδι.