Η εκδήλωση αυτή έχει ολοκληρωθεί. Παραμένει εδώ για αρχειακούς λόγους.

Λογοτεχνικός περίπατος με την Action Plus (Σύνταγμα – Πλάκα – Ψυρρή)

Περιγραφή

Έλληνες λογοτέχνες και λογοτεχνικά κείμενα θα μας οδηγήσουν σε μία μοναδική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας, όπου γνωστά μας μέρη αποκτούν μία άλλη διάσταση…

Στον πρώτο λογοτεχνικό περίπατο (που ξεκινά από τον Εθνικό κήπο στο Σύνταγμα και καταλήγει στου Ψυρρή), ανακαλύπτουμε την Αθήνα των Σουρή, Ροΐδη, Δροσίνη, Παλαμά, Καζαντζάκη, Παπαδιαμάντη και άλλων σπουδαίων. Ο Καζαντζάκης στην «Αναφορά στον Γκρέκο» μας μιλά για την Ακρόπολη, ο Παπαδιαμάντης μας υποδέχεται στις φτωχικές αυλές της Πλάκας και του Ψυρρή και ο Σουρής «τα σέρνει» στους πολιτικούς, σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από τότε.

Στον επόμενο περίπατο (με αφετηρία την Ομόνοια και τέρμα το Σύνταγμα), στο «Μπάγκειον» βρίσκουμε τους «καταραμένους» ποιητές της Αθήνας. Παρακάτω συναντάμε τον Ξενόπουλο και το περιοδικό του, τη «Διάπλαση των παίδων», και λίγο πιο πάνω το πατάρι του «Λουμίδη», όπου γράφτηκαν τριάντα χρόνια πολιτιστικής ιστορίας. Εκεί, ο Γκάτσος διαβάζει στους φίλους τους αποσπάσματα από την «Αμοργό», και ο Θεοδωράκης με τον Ελύτη συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες του «Άξιον Εστί». Ο νεαρός Χατζιδάκις γεμάτος όνειρα μπαίνει στην παρέα μας. Και πιο πέρα, θα ανακαλύψουμε το σημείο όπου εμπνεύστηκε ο Δροσίνης την «Ανθισμένη αμυγδαλιά». Μαζί πάμε στα μέρη πού σύχναζαν ο Σεφέρης και ο Ταχτσής, ο Βάρναλης και η Πολυδούρη. «Μπραζίλιαν», «Απότσου», «Μαύρος γάτος», λογοτεχνικά στέκια, πλατείες: η νεότερη ιστορία μας μέσα από τα έργα σημαντικών πεζογράφων και ποιητών. Τα κείμενα «μιλούν» και εμείς ταξιδεύουμε…

Πάντα με τη συνοδεία των άριστα καταρτισμένων ξεναγών μας!

Η εκδήλωση «Λογοτεχνικοί Περίπατοι» αποτελείται από δύο περιπάτους. Η κάθε ξενάγηση έχει συνολική διάρκεια 2 ωρών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο ξεναγήσεις ή όποια από τις δύο επιθυμείτε, καθώς είναι αυτόνομες.

Ημέρα / ώρα:

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, 17:30 – 19:30 (α’ μέρος: Σύνταγμα – Πλάκα – Ψυρρή) 

Σάββατο 7 Οκτωβρίου: 17:00 – 19:00 (β΄μέρος: Ομόνοια – Σύνταγμα) 

Κόστος ξενάγησης: 10 ευρώ /άτομο. Παιδιά έως 12 ετών με συνοδεία ενηλίκου και συνοδοί ΑΜΕΑ: Δωρεάν. Η εκδήλωση δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 12 ετών

Προσβασιμότητα: Περιορισμένη για άτομα με κινητικές δυσκολίες/ παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Κρατήσεις: 

Επιλογή 1: Μπορείτε να κάνετε τη κράτησή σας τώρα και να πληρώσετε αργότερα:

  1. Συμπληρώνετε την αίτηση συμμετοχής, στον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/tlZF3cavTxgmM9J83
  2. Επικοινωνούμε μαζί σας ηλεκτρονικά για την επιβεβαίωση συμμετοχής και την πληρωμή.
  3. Καταβολή του κόστους συμμετοχής:
    α) στο γραφείο μας (Action Plus, Σόλωνος 69 & Ασκληπιού, Αθήνα, 1ος όροφος, σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 πμ – 16:00μμ) με καταβολή μετρητών
    β) στον τραπεζικό λογαριασμό μας τράπεζας Eurobank /Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 0026.0631.59.0200558656 (ΙΒΑΝ: GR7402606310000590200558656) με αναφορά στο όνομα που έχει γίνει η αίτηση συμμετοχής (σε περίπτωση πληρωμής από άλλη τράπεζα επιβαρύνεστε με τα τραπεζικά έξοδα)

Επιλογή 2: Μπορείτε να ολοκληρώσετε άμεσα τη κράτησή σας πληρώνοντας τώρα μέσω Paypal.  Απλά ακολουθείτε τις οδηγίες που βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα.

Σημείο συνάντησης / λοιπές λεπτομέρειες
Α’ μέρος: Παρασκευή  6 Οκτωβρίου 2017, στην είσοδο του Εθνικού Κήπου, επί της Λεωφόρου Βασιλ. Αμαλίας. Μεταξύ 17:00 ως 17:30 μμ. Ξεκινάμε στις 17.30 ακριβώς.
Β’ μέρος: Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στον φούρνο Βενέτη στην Πλατεία Ομονοίας. Μεταξύ 16:40 ως 16:50 μμ. Ξεκινάμε στις 17.00 ακριβώς.

Η κάθε ξενάγηση διαρκεί 2 περίπου ώρες.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στην παραπάνω διαδικασία, επικοινωνείτε στο [email protected] ή στο 210-3230102.

Μοιραστείτε αυτή την εκδήλωση: